Sunday, February 14, 2010

Seharian di KL. Pelita hati, Balai Seni Lukis, Conlay dan Dato Jaafar Taib.

13/2/2010, Sabtu,- saya dengan Cikgu Ali Mustafa bertolak ke KL dari JB pada jam 1.30 pagi. Banyak berhenti sepanjang perjalanan. Sampai di Pelita Hati pada jam 8.30 pagi. Benar yang sebagaimana yang diberitahu. Bumbung galeri Pelita Hati dah berlubang akibat kebakaran yang berlaku. Saya hubungi En. Raja Anuar dan diberitahu supaya ke kedai yang disewanya sehingga penghujung Februari ini. Sampai di sana saya mengambil kembali karya Khlangkeo saya tersebut. Sempatlah berbual dengannya dan saya tunjukkan padanya produk DIY saya. En. Raja Anuar cadangkan saya suply produk saya di Balai Seni Lukis Negara.

Lebih kurang jam 10.00 pagi kami sampai di Balai Seni Lukis Negara. saya hubungi En. Shahrul Niza untuk mengambil karya kami. Setelah selesai urusan mengambil kembali karya, kami terus ke dalam untuk menyaksikan pameran open malaysia. Kemudian saya ke kedai barangan seni. sempatlah juga sambar satu katalog pameran Rupa dan Jiwa Johor 2006. Bertanya saya tentang bagaimana saya hendak pasarkan produk saya. Menurutnya saya perlu ke pejabat Balai pada waktu pejabat untuk mendapatkan maklumat tersebut.
Saya hubungi Pak Ismail Baba, pelukis Conlay. Dia datang dan bawa kami ke Conlay. Lama juga saya di Conlay. Berjumpa dengan En. Fuad (Karikatur), En. Ali Akhbar, En. Donald Dog dan Adeputra. Menarik berkongsi pengalaman dengan mereka di Conlay.

Setelah itu kami ke Bangsar Shopping Centre. Dato Jaafar Taib sudah lama menunggu di rentoren Dome. Cikgu Ali Mustafa ini memang kenal baik dengan Dato Jaafar ini. Saya sempat jugalah beritahu tentang produk saya dan minta nasihat bagaimana nak menjalankan perniagaan. Banyak jugalah tip-tip yang diberinya kepada saya. Di BSC tu ramai jugalah VVIP yang saya terserempak. Antaranya Dato Yahya tuan punya syarikat gerbang selatan, Adik Tun Hussein Onn dan beberapa lagi orang politik yang malas saya nak tulis namanya di sini.

Malam kami bertolak pulang ke JB. Sampai rumah jam 6.00 pagi. Satu perjalanan yang jauh, singkat dan menyeronokkan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails